Raad van toezicht 2018-10-04T10:41:25+00:00

Raad van toezicht

De SPSAO is een zelfstandige stichting met een Raad van Toezicht en een bestuurder. De SPSAO is gevestigd in het AMC in Amsterdam.

Mevrouw R.P. Wijne (Voorzitter)

Rolinka Wijne (1975) is geboren in Den Haag. Na haar studie Nederlands Recht volgde zij de opleiding tot Rechterlijk Ambtenaar. Haar buitenstage bij een advocatenkantoor zorgde echter voor een andere wending; de medisch-juridische kanten van dat werk en de mogelijkheid om zich te specialiseren spraken haar zozeer aan dat zij besloot de rechterlijke macht te verruilen voor de advocatuur. Dit combineerde zij vanaf 2010 met een lid-juristschap bij de Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg te s-Gravenhage en Amsterdam en een onderzoek op het gebied van aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade. Vanwege de mogelijkheid om op dit onderzoek te promoveren, legde Rolinka in november 2011 haar praktijk neer. Op 12 september 2013 behaalde zij het doctoraat. Momenteel is Rolinka werkzaam als Universitair docent Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, als lid-jurist bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Amsterdam, als voorzitter van de Geschilleninstantie Verloskunde, als Medewerker van het Wetenschappelijk Bureau van Holla advocaten te Eindhoven en als rechtsgeleerd lid van de beoordelingscommissie LZA-LP. Resterende tijd besteed zij aan opdrachten op het terrein van de medische aansprakelijkheid en het gezondheidsrecht (redactiewerk, cursussen, congressen, auteurswerkzaamheden en legal opinions).

Mevrouw M. Pel (lid)

Maria Pel was ruim 30 jaar werkzaam in het AMC als gynaecoloog/perinatoloog. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van risicozwangerschappen. Haar ervaring en medische kennis zet zij nu in voor haar functie als lid van de Raad van Toezicht.

De heer E.H.Robles (lid)

Eric Robles (1956) is na afronding van zijn economie studie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam gaan werken bij de financiële instelling ING en zijn rechtsvoorgangers. Na een carrière van ruim 28 jaar is hij de afgelopen jaren voornamelijk actief als bestuurder, adviseur, coach, mentor en interim manager in binnen – en buitenland bij verschillende bedrijven en stichtingen. Zijn bestuurlijke ervaring, financiële achtergrond en interesse in de zorgsector zet hij nu ook in als lid van de Raad van Toezicht.