12-11-2021 Basiscursus counselen over prenatale screening (Vol!)

Op 12 november wordt de basiscursus counselen over prenatale screening gehouden. Aanvang: 09:00 uur – 17:00 uur.
Er zal uiteraard rekening gehouden worden met de 1,5 m. regelgeving. Hierdoor is het maximum aantal deelnemers beperkt tot 15 deelnemers.

Amsterdam UMC heeft in samenwerking met de Verloskunde Academie Amsterdam een basiscursus ‘Counselen over Prenatale Screening’ opgezet. In deze cursus zullen allerlei aspecten van counselen aan de orde komen.

Tijdens de Counseling Prenatale Screening (CPS) leer je op een adequate manier de zwangere te ondersteunen bij de keuzes en gevolgen van prenatale screening op het syndroom van Down, trisomie 13 en 18, op neurale buisdefecten (Structureel Echoscopisch Onderzoek) en NIPT. Daarnaast raak je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en stand van zaken met betrekking tot prenatale screening.

Voor wie

De basiscursus counseling prenatale screening is bedoeld voor zorgverleners/verloskundigen die willen gaan starten met counselen over prenatale screening, met uitzondering van zorgverleners die het afgelopen studiejaar zijn afgestudeerd aan een in Nederland erkende Verloskunde opleiding. Voor zorgverleners die > 1 jaar er tussenuit zijn geweest, kan de basiscursus als opfrisser gezien worden”.

De ochtendsessie bestaat uit presentaties met de volgende onderwerpen:

  • Prenatale screeningstesten (inclusief NIPT)
  • 1e en 2e trimester SEO
  • Chromosomale afwijkingen en technieken
  • Counseling in de praktijk
  • Counselingprincipes

In de middag wordt er geoefend met professionele trainingsactrices. De cursisten kunnen desgewenst zelf casuïstiek inbrengen. Voor meer info verwijzen wij naar de Folder Counselen over Prenatale Screening.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 280,- per persoon incl. koffie/thee, fris en lunch. Voor interne deelnemers bedragen de kosten € 260,-.

Meer info: Folder Counselen over Prenatale Screening dd 12-11-2021

Inschrijven: 
U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus. Mocht u op de wachtlijst willen, dan kunt u een mailtje sturen naar: a.n.hartman@amsterdamumc.nl

De cursus is geaccrediteerd door de KNOV (6 punten). Gezien de maatregelen i.v.m. het Coronavirus (COVID-19) wordt deze cursus op Locatie Zwier in Vinkeveen gegeven. Deze locatie is met de auto goed bereikbaar. Parkeren is gratis.

Na afloop van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat. 

2021-07-20T10:10:45+00:00