25 november 2019 Basiscursus counselen over pren. screening (Vol!)

25 november 2019 Basiscursus counselen over pren. screening

Op 25 november wordt de basiscursus counselen over prenatale screening gehouden in het AMC.

In dat kader heeft Amsterdam UMC in samenwerking met de Verloskunde Academie Amsterdam een basiscursus ‘Counselen over Prenatale Screening’ opgezet. In deze cursus zullen allerlei aspecten van counselen aan de orde komen.

Tijdens de Counseling Prenatale Screening (CPS) leer je op een adequate manier de zwangere te ondersteunen bij de keuzes en gevolgen van prenatale screening op het syndroom van Down, trisomie 13 en 18, op neurale buisdefecten (Structureel Echoscopisch Onderzoek) en NIPT. Daarnaast raak je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en stand van zaken met betrekking tot prenatale screening.

Voor wie
De Basiscursus Counseling Prenatale Screening is bedoeld voor zorgverleners zonder eerder gevolgde basiscursus prenatale screening, of dit tijdens de initiële opleiding niet aangeboden hebben gekregen. U heeft dan ook in 2017 geen NIPT bijscholing kunnen volgen vanwege het ontbreken van deze vooropleiding.

De ochtendsessie bestaat uit presentaties met de volgende onderwerpen:

  • Prenatale screeningstesten (inclusief NIPT)
  • SEO/NT en praktische informatie
  • Chromosomale afwijkingen en technieken
  • Counseling in de praktijk
  • Counselingprincipes

In de middag wordt er geoefend met professionele trainingsactrices. De cursisten kunnen desgewenst zelf casuïstiek inbrengen die in de vorm van rollenspelen wordt geoefend

Programma Basiscursus Counselen over prenatale screening 25-11-2019

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 280,- per persoon incl. koffie/thee, fris en lunch. Voor interne deelnemers bedragen de kosten € 260,-.

De cursus is geaccrediteerd door de KNOV (7 punten).

Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een certificaat.

U kunt zich helaas niet meer aanmelden. De volgende cursus vindt plaats in 2020 in het AMC.

2019-09-30T11:03:35+00:00