03-02-2023 Basiscursus counselen over prenatale screening

Amsterdam UMC heeft in samenwerking met de Verloskunde Academie Amsterdam een basiscursus ‘Counselen over Prenatale Screening’ opgezet. In deze cursus zullen allerlei aspecten van counselen aan de orde komen.

Tijdens de Counseling Prenatale Screening (CPS) leer je op een adequate manier de zwangere te ondersteunen bij de keuzes en gevolgen van prenatale screening op het syndroom van Down, trisomie 13 en 18, op neurale buisdefecten (Structureel Echoscopisch Onderzoek) en NIPT. Daarnaast raak je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en stand van zaken met betrekking tot prenatale screening.

Voor wie

De basiscursus counseling prenatale screening is bedoeld voor zorgverleners/verloskundigen die willen gaan starten met counselen over prenatale screening, met uitzondering van zorgverleners die het afgelopen studiejaar zijn afgestudeerd aan een in Nederland erkende Verloskunde opleiding. Voor zorgverleners die > 1 jaar er tussenuit zijn geweest, kan de basiscursus als opfrisser gezien worden”.

De ochtendsessie bestaat uit presentaties met de volgende onderwerpen:

  • Prenatale screeningstesten (NIPT)
  • 1e en 2e trimester SEO
  • Chromosomale afwijkingen en technieken
  • Counseling in de praktijk
  • Counselingprincipes
  • Risicocommunicatie

In de middag wordt er geoefend met professionele trainingsactrices. De cursisten kunnen desgewenst zelf casuïstiek inbrengen. Voor meer info verwijzen wij naar de Folder Counselen over Prenatale Screening.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 280,- per persoon incl. koffie/thee, fris en biologische lunch.

Meer info: 

De cursus wordt op een mooie buitenlocatie gegeven in Abcoude. Deze locatie is met de auto goed bereikbaar, helaas minder goed met het o.v. Parkeren is gratis!

Na afloop van de cursus ontvangt elke deelnemer een certificaat, mits aan alle voorwaarden is voldaan. Voor een basiscursus ontvangt u helaas geen accreditatiepunten.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.

2022-12-09T13:38:57+00:00
Ga naar de bovenkant